اگر می خواهید فن بیان خودتان را قوی کنید و بتوانید به راحتی سخنرانی کنید، حتما تا انتهای این مقاله را مطالعه نمایید.
گاهی ممکن است یک گفتگوی دوستانه به دلیل استفاده از کلمات و لغات نادرست منجر به تنش و آشوب شود. حتی نویسنده یک نامه درخواستی و مهم به دلیل استفاده نادرست از اصلاحات و کلمات ممکن است نتواند منظور خود را به خوبی بیان نکند و به هدف خود دست نیابد. همه موضوعات مربوط به ارتباط و مهارت های کلامی میشود. اما ارتباط و مهارتهای کلامی چیست و چگونه می توان از لغات و اصطلاحات به خوبی استفاده کرد؟ اینها موضوعاتی هستند که مریم مبارکی مدرس و مربی توسعه فردی و مهارت های ارتباطی می تواند در این زمینه به شما کمک کند. او به شما کمک می کند تا بتوانید شخصیت جذاب و بهتری داشته باشید. اگر به این موضوعات علاقه مندید، جهت کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای مقاله همراه ما باشید:
آشنایی با مهارت های کلامی
زندگی انسانها با تعاملات اجتماعی جریان دارد. شما حتماً باید بتوانید با مهارت های کلامی آشنا شوید. می توان گفت: مهمترین مهارتی که برای برقراری یک ارتباط خوب با دیگران نیاز داریم، مهارتهای ارتباط کلامی است. زیرا نحوه برقراری ارتباط با افراد مختلف با یکدیگر تفاوت دارد. یقینا چگونگی نحوه برخورد با دوستان و یا همکاران شما یکسان نیست. افرادی که بتوانند پیام های خود را به صورت درست منتقل کنند، قطعا می توانند تاثیر گذاری بیشتری بر مخاطب خود ایجاد نمایند. در واقع شما میتوانید با یک ارتباط کلامی خوب،ف روابط خود را بهبود دهید. شما با آگاهی درباره مهارتهای کلامی میتوانید کلام خود را به کلام بهتری تبدیل کنید.
فن بیان با مهارت های کلامی متفاوت است
برخی افراد تصور میکنند که مهارت های کلامی و فن بیان یکسان هستند، اما باید بدانید که این دو، در دو حوزه کاملاً متفاوت قرار دارند. فن بیان بخشی از مهارت های کلامی است و این دو با یکدیگر ارتباط دارند. برخی تصور میکنند که برای تقویت مهارتهای کلامی خود باید فن بیان خود را تقویت کنند، اما این طور نیست. منظور از فن بیان، نحوه بیان درست کلمات و لحنی است که ما آن را بیان می کنیم. اما شما با تقویت مهارت های کلامی خود میتوانید به صورت خارق العاده و بدون فراموشی یک سخنرانی عالی داشته باشید.
نکات مهم جهت برقراری یک مهارت کلامی موثر
احتمالاً متوجه شدهاید که مهارت ارتباط کلامی تنها مختص استفاده از کلمات و جملات درست نیست. گرچه این موارد جهت انتقال پیام متقاعد کردن مخاطب و تاثیرگذاری بیشتر بر روی او و… کاربرد دارند. اما اینها تنها کافی نیست و موارد مهمتر دیگری نیز جهت برقراری یک ارتباط کلامی خوب با دیگران وجود دارد که شامل موارد زیر می شود:
· به حالت چهره خود دقت کنید
یقیناً گوش دادن به صحبت های فردی که دارای چهرهای مهربان و خندان است، دلنشین خواهد بود. اگر شما حین صحبت کردن چهره های خسته و بی حوصله داشته باشید، قاعدتاً مخاطب علاقهای به گوش دادن حرف های شما نخواهد داشت. همچنین حالت چهره شما میتواند در متقاعد کردن مخاطب تان تاثیر بسیار زیادی بگذارد. همیشه سعی کنید که حین صحبت کردن هیچگاه حالت چهره حق به جانب را به خود نگیرید. زیرا این حالت دیگران را از شما دور میکند.
افرادی که حین صحبت کردن حالت چهره با اعتماد به نفسی دارند، راحت تر می توانند دیگران را متقاعد نمایند. شاید گاهی اوقات لازم باشد تا شما حالت چهره مظلومانه را به خود بگیرید تا بتوانید تاثیر گذاری بیشتری در مخاطب خود ایجاد نمایید.
· تلاش کنید تا صدای گرمی داشته باشید
برای برقراری یک ارتباط کلامی خوب داشتن صدای گرم همراه با حالت چهره مهربان اهمیت بسیار زیادی دارد. سعی کنید همیشه حالت چهره و تن صدای شما با یکدیگر هماهنگ باشد. زیرا در غیر این صورت ممکن است مخاطب شما دچار دوگانگی گردد. در این زمان او شما بی اعتماد خواهد شد. شما می توانید از حالت چهره و صدای خود احساسات خود را مشخص کنید.
· در مکالمات خود از واژگان غیر ضروری استفاده نکنید
اگر شما به صحبت های اطرافیان خود دقت کرده باشید، متوجه میشوید که آنها در صحبت کردن خود واژگان غیر ضروری زیادی را به کار می برند. به عنوان مثال: بیان کلماتی مانند به قول معروف، خوب، به اصطلاح و… از جمله کلماتی هستند که یک جمله بدون آنها میتواند واضح تر و زیباتر شود. به کار بردن این گونه واژگان بیانگر آن است که فرد پیش از صحبت کردن، به جملاتی که قصد بیان آنها را دارد فکر نکرده است. بهتر است شما از بیان این گونه واژگان اجتناب نمایید تا زیباتر صحبت کنید.
· آرام و شمرده حرف بزنید
شمرده حرف زدن موجب میشود تا طرف مقابل شما بیشتر صحبت های شما را درک کند و این آرامش به او نیز انتقال یابد. آرام صحبت کردن بیانگر تسلط شما بر کلامتان است.
· سعی کنید طرف مقابل خود را درک کنید و به حرفهای او واکنش نشان دهید
برای برقراری یک ارتباط کلامی موثر باید تلاش کنید تا طرف مقابل را درک نمایید و خود را نسبت به گوش دادن صحبتهای او علاقه مند جلوه دهید. اما بهتر است این موضوع را بدانید که درک کردن دیگران همیشه به معنای تایید کلیه صحبت های او نیست است و اجازه ندهید که این موضوع مانع نادیده گرفتن نیازهای شما گردد. گاهی اوقات نیاز است که با وجود اینکه اطرافیان خود را درک میکنید، اما درخواست های آنان را به دلیل آسیب زننده بودنشان، نپذیرید. به این اصول مهم در در برقراری ارتباط کلامی، مهارت نه گفتن می گویند.
· یک شنونده فعال باشید
اینکه قرار باشد شما مدام صحبت کنید مخاطب شما را خسته میکند و او تصور میکند که برای حرفهای او ارزشی قائل نیستید. به همین دلیل جهت برقراری یک ارتباط کلامی درست، سعی کنید شما نیز شنونده صحبت های طرف مقابل خود باشید و سعی کنید صحبت های او را تایید نمایید.
سخن آخر
با توجه به آنچه که بیان کردیم میتوانید به این نتیجه برسید، که صحبت کردنی که در آن مهارت های کلامی رعایت شده باشد، می تواند نقش بسیار زیادی در موفقیت شما ایفا نماید. فردی که دارای مهارتهای کلامی است بهتر از سایر میتواند با مدیران، همکاران، و اطرافیان خود ارتباط برقرار کند. همانطور که گفتیم مریم مدرس و مربی توسعه فردی و مهارتهای ارتباطی است. او به شما کمک میکند تا بتوانید اعتماد به نفس خود را به دست آورده و یک مهارت کلامی که بتواند در زندگی و شغل شما تاثیر گذار باشد، بیاموزید. شما می توانید به وب سایت رسمی مریم مبارکی مراجعه کنید و راهنمایی های او را در این زمینه، دریافت نمایید.
منبع : maryammobaraki.com